2014. február 24., hétfő

Füvesítés lépései /röviden/

1, Gyomirtás, talaj előkészítés:
Vegyszeres gyomirtást kell végezni, alaptrágyázást szerves komposzttal és komplex, lassú felszívódású műtrágyával2, A talajt vetés előtt alaposan fel kell lazítani. Gyökereket, köveket el kell távolítani. A talajt átforgatni, majd el kell simítani


3, A vetésre a legmegfelelőbb időpont tavasz (márciustól - júniusig) vagy ősszel (augusztustól - októberig) 


4, A fűmagot kézzel vagy vetőgép segítségével egyenletesen kell elszórni

5, A fűmagot alaposan gereblyével vagy szöges-henger segítségével sekélyen a földbe kell dolgozni, majd egy sima hengerrel a területet tömöríteni kell.
6, A területet öntözőrendszerrel vagy egy slag segítségével be kell locsolni. A talajt csírázás ideje alatt mindig nedvesen kell tartani!


7, A gyepet először nyírni (kb. 6 - 7 cm-esre) akkor lehet nyírni, ha a fű magassága eléri a 10 - 12 cm állapotot. Következő nyírás alkalmával lehet alacsonyabbra nyírni. A vegetatív fejlődés idején (márciustól - szeptemberig) lassan felszívódó nitrogén műtrágyát kell kijuttatni 2 - 3 havonta, majd az ősz beköszöntével  kálium tartalmú műtrágyát kell a talajra kiszórni.  
Ha szükséges, a gyomokat, kelés idején kézzel el kell távolítani, a vetést követő hat hét elteltével már lehet specifikus gyomirtót használni.


  Ha segítségre van szüksége bátran keressen fel a Durucz kert csapatát!
Üdvözlettel:
Durucz Attila
Durucz kert - "A szép kerthez vezető út!"
www.kertepito.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése