2017. március 15., szerda

Vakond hálóról

Füvesítés, gyepszőnyegezés előtt lefektetett vakondháló használatával megakadályozza, hogy a járataiban felhalmozódott földet a felszínre túrja a vakond. Vakondháló használata célszerű, ha hosszútávon szép és vakondtúrás mentes gyepet szeretne. A tekercsben kapható fekete hálót 20 cm kell egymásra fektetni, a talaj felső 10 cm rétegében. 
A vakondháló rendkívül egyszerű költséghatékony megoldást jelent a vakondok elleni védekezésben. Alkalmazható kertek, parkok, sportpályák építésénél. A megoldás lényege, hogy a vakondot egy erre a célra gyártott, erős műanyag vakondháló segítségével elzárjuk azoktól a kerti felületektől, melyeket védeni szeretnénk.
 Egy szép kert fenntartásához elengedhetetlen szempont, hogy öntözve legyen a terület és jó
minőségű termőföld kerüljön a kertbe. Ebben a talajban nagyon gyorsan elszaporodnak azok a talajlakók, amelyek fő táplálékai a vakondnak, ez szükségszerűen magával hozza a vakond "kártételét". A vakond csak azokban kertekben tud megjelenni, ahol korábban is volt, az állatott termőfölddel, talajjavítással vagy gyepszőnyeggel telepítéssel nem lehet a kertbe bevinni vagy oda csábítani.



Üdvözlettel:
Durucz Attila 
Durucz kert - "A szép kerthez vezető út!"
www.kertepito.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése